Speelgoed en spellen

voor hoogbegaafde

kinderen

Home 9 Het speelgoed 9 Speelgoed voor hoogbegaafde kinderen

Speel-o-theek de Boemerang heeft een speciaal assortiment speelgoed en spellen gericht op hoogbegaafde kinderen. In de speel-o-theek is dit assortiment te herkennen aan de gele codesticker. Maar uiteraard informeren we je er ook graag over bij de balie.

In samenwerking met Alien Boersma, coach bij Erudiet, wordt het aanbod met regelmaat uitgebreid. Hieronder een aantal voorbeelden van speelgoed en spellen gericht op hoogbegaafde kinderen.

36 cubes

Hoeveel torens kun je plaatsen? Je doel is om de 36 gekleurde torens op het bord te plaatsen volgens twee eenvoudige regels: er mag maar één toren van één kleur in elke rij en elke stapel staan, en de torens moeten op het bord een perfecte kubus vormen met alle torens op dezelfde hoogte. Blijf het proberen en kijk hoe ver je kunt komen!

Quadrillion

Klik en speel! Ontelbaar veel opdrachten en oplossingen… maar kan jij er één vinden? Klik de vier magnetische borden willekeurig tegen elkaar en probeer daarna de 12 kleurige stukken op het spelbord te krijgen. Er zijn ontelbare spelbordcombinaties mogelijk en ze zijn allemaal oplosbaar. Quadrillion is een denkspel waarbij je nooit zonder nieuwe opdrachten komt te zitten. 

Gravity Maze

Dit knikkerlabyrint zal je logisch denkvermogen sterk op de proef stellen!  Wie kan de transparante torens op het spelbord combineren zodat de metalen kogel door alle torens rolt en in de rode toren komt? Een echte uitdaging, want de torens van verschillende hoogte hebben binnenin gaten, schuine kanten maar ook vlakke stukken. Alleen als de speler alle torens goed met elkaar combineert, rolt de kogel via een ononderbroken weg door het labyrint.

Khet 2.0

Met een mooie vormgeving in Egyptische stijl is dit een soort schaakspel, maar dan met een coole laser erin. Zorg dat de farao met de laser erin, ononderbroken op de spiegeltjes kan schijnen. Het is een echte uitdaging om jouw farao te laten winnen!

Tridio Twist

Spellen van Tridio zijn ervoor bedoeld om een kind ruimtelijk inzicht te leren op een speelse manier. Het doel van het spel is om de verschillende elementen de draaien en op – en tegen elkaar te plaatsen zodat het ‘bouwwerk’ overeenkomt met de het bouwwerk dat staat afgebeeld op de opdrachtkaart. Het heeft wat weg van de Rubiks Cube van vroeger.

Body IQ

Door Body IQ met kinderen te spelen, vergroot het de kennis van kinderen over het menselijk lichaam. Het spel bevat mooie afbeeldingen, leuke doe-opdrachten en interessante vragen en tips over ons lichaam.
We hebben twee soorten. Er is een spelbord versie en een versie waar het spelbord een groot kleed is, net zo groot als je lichaam. Voor op tafel, maar ook om op de grond mee te kunnen spelen. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Set

Set is een uitdagend kaartspel. De bedoeling is om zoveel mogelijk setjes van kaarten die qua vorm en kleur horen bij elkaar te verzamelen. Maar…je moet wel snel zijn, want wie het het eerst ziet, mag de kaarten houden! Geschikt voor snelle kinderen vanaf 6 jaar.

Openingstijden

Maandag 14.30 -16.30 uur
Dinsdag 14.30 -16.30 uur
Woensdag 14.30 -16.30 uur
Donderdag 14.30 -16.30 uur
Vrijdag 18.30 -20.00 uur

Gesloten in de zomer- en kerstvakantie

Contactgegevens

Speel-o-theek de Boemerang
p/a De Plataan
Marktstraat 27
7941 KP Meppel
0522-243200
info@speel-o-theekmeppel.nl